Handelsbetingelser

Forudbetaling:
At anskaffe sig en hund er en stor beslutning som skal være velovervejet og gennemtænkt. Derfor forudbetales 25% af prisen ved reservation som ikke tilbagebetales hvis man som køber springer fra. (ved salg til udlandet udgør forudbetalingen 1/3 af købsprisen)
Det er vigtigt for en lille hundehvalp at få sig en familie så tidligt som muligt med stabile forhold Så derfor er det vigtigt at man er afklaret og parat til at tage en hund ind i familien, samt har tjekket om man er allergisk osv. Inden man reserverer, da det kan være meget skadeligt for en lille hundehvalp at blive omplaceret i så tidlig en alder.
Derfor har jeg valgt at indfører denne konsekvens i tilfælde af fraspring da man indlader sig på en hund som bliver 10-15 år gammel. Det er ikke med min gode vilje, men jeg er blevet overrasket over hvor mange der egentlig ikke har gjort sig de fornødne tanker og overvejelser inden de reserverer en hund for senere at fortryde i sidste øjeblik. hvilket både går ud over hvalpen, men også giver mig som opdrætter ekstra udgifter i forbindelse med mulige ekstra vacciner og pleje indtil en ny køber kommer på banen.

Videreformidling og Aflivning:
Når du køber en hvalp hos Zkrubbe’s opdræt af dansk/svensk gårdhund må hvalpen ikke efterfølgende videresælges, videreformidles, foræres væk eller aflives uden forudgående aftale med opdrætter. Opdrætter har forkøbsret til max halv pris af købsprisen, og faldende med hundens alder.

Avl:
Hvalpen må kun bruges til avl under FCI, og alle hvalpe skal stambogføres i Dansk Kennel Klub.

Garanti:
Der gives 2 år garanti for arveligt medfødte sygdomme der ikke kan ses ved købet. I tilfælde af en medfødt defekt der gør at hunden skal aflives, eller vil dø af den, har køber ret til en ny hvalp eller pengene retur. Aflivning må dog ikke ske uden forudgående aftale med opdrætter

Følgende lidelser dækkes af opdrætter:
Operation i forbindelse med kryptorkisme.
Operation i forbindelse med medfødte tandfejl der giver betydelige problemer.
Navle og lyskebrok der kræver operation.
Løse knæskaller der skyldes arv som kræver operation.

HD:
HD er utrolig sjældent hos Dansk svensk gårdhunde og kan skyldes både arv, miljø, forkert træning, forkert fodring, samt flere andre udefrakommende påvirkninger. Så er hunden solgt som familiehund og kan leve et godt liv, hvilket en gårdhund med HD i langt de fleste tilfælde vil kunne uden mén, da den er lille, let, og muskuløs. I så fald ydes der ikke kompensation eller refundering. Har hunden til gengæld svær HD og det kan påvises at det skyldes arv og aflivning er sidste udvej, refunderes 25% til 100% af købsprisen afhængig af hundens alder.

I tilfælde af operationer og/eller returnering, skal defekten altid konfirmeres af opdrætters dyrlæge før tiltag iværksættes, samt i tilfælde af opdrætter betalt operation skal denne foretages af opdrætters dyrlæge.